Vacuum terapie

 

Vacuumterapie (vacuum masaj, masaj cu ventuze) în medicina orientală – este o metodă foarte eficientă de acţiune terapeutică asupra organismului uman cu ajutorul unor cutii speciale de vacuum. Sub influenţa masajului vacuum se creează o presiune, provocînd fluxul sanguin spre punctele biologic active (puncte de acupunctură). Vacuum terapia îmbunătăţeşte circulaţia sîngelui şi a fluxului limfatic, îndepărtează stagnarea în ţesuturi.

Masajul vacuum îmbunătăţeşte metabolismul şi accelerează procesele de regenerare, elimină toxinele şi substanţe nocive din organism. În regiunea acţiunii ventuzei cu vacuum din contul fluxului de sînge local se formează substanţe biologic active care stimulează procesele metabolice şi de regenerare în ţesuturi, se îmbunătăţeşte circulaţia sîngelui, limfei şi lichidul interstiţial. Metoda de masaj vacuum normalizează circulaţia energiei vitale după meridianele corpului, contribuie la ridicarea energiei organismulu.

Masajul vacuum (vacuum terapia cu, masaj cu ventuze), este eficient în cazul bolilor, cum ar fi: osteocondroza, care necesită de obicei un tratament complex de acţiuni (acupunctura, încălzirea de trabucuri de pelin, fitoterapie, etc.) în tratamentul astmului bronşitic, în tratamentul hipertensiunii arteriale, ulcer, în tratamentul de insomnie, nevroză, în tratamentul de constipaţii, obezitate, distonie vegetativ-vasculară şi diferite spasme musculare..

În clinica noastră de medicină tibetană şi chineză masajul vacuum de obicei este folosit în combinaţie cu alte metode de reflexoterapie: acupunctura, stoneterapia, acupresura, auriculoterapia, moxoterapia şi altele. Această abordare cuprinzătoare oferă rezultatele cele mai bine în tratamentul majorităţii bolilor.

Masaj anticelulitic cu ventuze

Masajul anticelulitic cu ventuze este efectuat atunci, cînd există un strat de grăsime pronunţat muscular: regiunea lombară, de-a lungul coloanei vertebrale, în regiunea umărului, feselor, coapselor şi spatelui superior, precum şi treimea superioară a piciorului.

Masaj anticelulitic cu vacuum stimulează drenajul limfatic (fluxul limfatic), contribuie la întărirea şi reînnoirea pielii, intensifică activitatea glandelor sebacee şi sudoripare.

Masajul cu ventuze stimulează procesele metabolice, descompune grăsimile, ceia ce în cele din urmă şi asigură pierderea în greutate fără efecte colaterale, negative – moliciunea pielii.

Sub influenţa masajului cu ventuze, formaţiunile mari de grăsime a ţesutului adipos subcutanat sunt distruse, se rupt aderentele, se îndreaptă aliniatul ţesutului adipos subcutanat, se elimină umflarea. Masajul anticelulitic cu ventuze – este un instrument excelent pentru a pierde în greutate, şi a elimina zgura.

Acţiunea masajului anticelulitic este îndreptată nu doar la reducerea ţesutului adipos din organism, dar, de asemenea, pentru îmbunătăţirea stării pielii. Deja după cîteva proceduri de masaj vacuum creşte tonul, elasticitatea şi fermitatea pielii, şi rezistenţa ei la eforturi mecanice. Treptat, după nivelul creşterii numărului de proceduri dispar şi ţesuturile cicatriciale. În timpul masajului cu ventuze are loc o uşoară dilatare a pielii, care în cazul celulitei fibroase este de foarte mare ajutor.

 

Una din cauzele principale ale îmbătrînire a pielii este (moliciunea, ridurile, etc.) – o treptată încetinire a circulaţiei sangvine, ceia ce duce la aprovizionarea insuficientă cu oxigen a celulelor şi substanţelor nutritive, şi, în cele din urmă, duce la o slăbire a metabolismului celular. Masajul cu ventuze activează circulaţia sîngelui în zonele cu probleme, intensifică procesele metabolice la nivel celular. Masajul vacuum oferă un bun efect de lifting şi restabileşte structura pielii. Acest lucru se datorează sintezei crescute de colagen, elastină în condiţii de acţiune a vacuumului pe piele, pe ţesutul adipos subcutanat, ţesutul conjunctiv.

De obicei, cursul unui masaj anticelulitic dinamic sau static cu ventuze – este de la 10 la 15 proceduri. Pentru a fixa rezultatul şi a obţine un efect pe termen lung cursul urmează a fi repetat deci, ar trebui urmat cel puţin două ori pe an.