Boala coronariana ischemica (BCI)

Boala coronariană ischemică  – este o stare patologică caracterizată de disfuncţia absolută sau relativă a alimentării cu sînge a miocardului din cauza leziunii arterelor coronare a inimii.

Boala coronariană a inimii este o tulburare provocată de circuitul sanguin coronarian miocardic, care rezultă din dezechilibrul dintre circuitul sangvin coronarian şi necesităţile metabolice ale muşchiului cardiac. Cu alte cuvinte, miocardul are nevoie de mai mult oxigen decît intră în sînge. Boala coronariană poate decurge acut (în formă de infarct miocardic), precum şi cronic (atac periodic de angină recurentă).

Simptomele

Cele mai tipice acuze în cadrul bolii coronariene a inimii sunt:

  • durere retrosternală asociată cu efort fizic sau situaţii stresante.
  • dispnee.
  • perturbări a inimii, un sentiment de tulburări de ritm, slăbiciune.
  • semne de insuficienţă cardiacă, cum ar fi edeme, începînd cu extremităţile inferioare, poziţie de şedere involuntară.

Tratamentul BCI (bolii coronariene, insuficienţei cardiace ischemice, anginei pectorale)

Ce se poate şi ar trebui de făcut pentru inima voastră?

Scopul principal al tratamentului anginei pectorale (boală coronariană a inimii) – este încercarea de a încetini dezvoltarea aterosclerozei, restabilirea funcţiilor inimii şi vaselor sangvine, prevenirea riscului de tromboză a arterelor coronare. Cei mai buni cardiologi pot oferi doar două opţiuni pentru tratamentul bolilor coronariene de inima:

  1. Tratamentul medical al anginei pectorale, din păcate, prescris pe viaţă (pe tot restul vieţii), dar nu este întotdeauna eficient.
  2. Tratamentul chirurgical al anginei pectorale (angioplastica, stentarea arterelor coronare, şuntarea aorto-coronariană).

Stenocardie (BCI) tratament prin metode de medicină orientală

Tratamentul bolii coronariene în medicina orientală se realizează în mod individual, are un caracter complex şi este orientat spre eliminarea sau reducerea influenţei cauzelor bolii (în special a aterosclerozei), şi a factorilor provocatori: purificarea de colesterol a vaselor sanguine şi îmbunătăţirea alimentării sangvine a inimii şi creierului, scăderea nivelului de colesterol în sînge, scăderea masei excesive, normalizarea tensiunii arteriale şi a nivelului de zahar în sînge. Printre metodele de tratament sunt utilizate reflexoterapia (acupunctura, presopunctura), de-a lungul meridianelor inimii şi ale sistemului nervos, de asemenea, şi medicamentele pe bază de plante, care îmbunătăţesc funcţia ficatului şi proceselor metabolice din organism.