Sciatica – este radiculita lombară-sacrală cu leziuni predominante a regiunii sacrale a coloanei vertebrale.
Motivele blocării nervului sciatic:
- Una dintre cele mai frecvente cauze de sciatica – este hernia discului intervertebral. Hernia regiunii lombare a coloanei vertebrale duce la inflamarea nervului sciatic.
- Deformarea discurilor intervertebrale în cazul osteocondrozei: se subţiază, se evidenţiază, şi se acoperă cu noduli spinoşi. Anume datorită acestor noduli poate avea loc comprimarea rădăcinilor nervoase şi ca urmare se dezvoltă inflamarea nervului sciatic.
- Spondiloza – deplasarea discului intervertebral în raport unul faţă de altul. În rezultat poate apărea de asemenea blocarea rădăcinilor nervoase, care, duce la sciatică.
- Contractarea (stenoza) canalului spinal în regiunea lombară a coloanei vertebrale. De obicei apare mai des la persoanele în etate (după 60-65 de ani). Ca urmare, rădăcinile nervoase se comprimă – şi are loc blocarea nervului sciatic.
Pe lîngă cauzele enumerate la sciatică mai poate duce: hipotermia, traumatisme, diabet, tumori, abces, infecţii în zona pelviană, efort excesiv asupra coloanei vertebrale.
Simptomele blocării nervului sciatic.
Simptomele sciaticii sunt: (durerea se extinde de-a lungul nervului sciatic de la partea inferioară a spatelui, a feselor, în jos pe partea din spate a coapsei şi gambei piciorului, călcîi), astfel încît pacientul nu poate să meargă, să stea aşezat, să stea în picioare, să se aplece şi să doarmă ca un om normal. Durerile sunt însoţite de senzaţie de arsură, senzaţii de răcire şi amorţeală, înţepături şi „furnicături”. În cazul de gravitate a procesului simptomele se agravează în procesul de mers pe jos sau aplecări, şi se reduce în poziţia orizontală.
Blocarea nervului sciatic: tratament.
Inflamarea nervului sciatic, tratamentul căruia în clinica noastră de medicină orientală se efectuează prin metode uşoare de medicină orientală – acupunctura, acupresura, fitoterapia şi altele, se înlătură în mod eficient. Sciatica -tratamentul, care necesită de la pacient o anumită răbdare, respectînd în acelaşi timp recomandările medicului, poate fi tratat cu succes în cele mai multe cazuri.