Cauzele apariţiei podagrei.
Podagra este o boala care apare în cazul acumulării şi excesului de săruri de acid uric în articulaţii şi în organism în întregime (hiperuricemia). Podagra apare în cazul consumului de alimente bogate în fructoză, purine, sau în cadrul funcţiei renale slabe. Foamea, consumul produselor alimentate calorice grase pot declanşa podagra. Boala poate să se dezvolte un urma consumului excesiv de produse din carne grasă şi bucate din peşte, şi consumului de alcool. Podagra poate apărea la oamenii care duc o viaţă pasivă. Sportul, dieta este cea mai sigură modalitate de a evita boala şi tratamentul ulterior al acesteia.
Podagra – este boala bărbaţilor: conform statisticilor, la zece persoane care suferă de podagră doar una singură este femeie. Cel mai adesea, această boală afectează bărbaţii de vîrsta cuprinsă după patruzeci de ani. Podagra poate fi asociată cu diabetul zaharat, ateroscleroza şi alte boli asociate cu stilul de viaţă nesănătos.
Simptomele podagrei
Durere acută intensă, terebrantă a vasului inflamat, care foarte repede se umflă şi devine fierbinte. Aceste atacuri sunt numite atacuri de artrită gutoasă. Atacurile de obicei sunt însoţite de dureri abdominale, febra de pînă la 40 ° C, frisoane, pirexie. Atacul podagrei durează de la una la mai multe zile, uneori pînă la cîteva săptămâni, şi doar apoi dispare inflamaţia şi edemul articulaţiei afectate.
Următoarea etapă de dezvoltare a podagrei este intercritică. În această perioadă dispar toate semnele, care însoţesc boala. Perioada intercritică poate dura luni de zile, dar poate dura şi ani. În unele cazuri al doilea atac de podagră poate să nu fie. În cazul atacurilor repetate boala progresează, atacurile de podagră devin mai dese, acaparînd noi şi noi articulaţii. Practic întotdeauna boala este însoţită de insuficienţa renală.
Tratamentul podagrei
În cazurile atacurilor podagrei tratamentul necesită regim la pat, este nevoie de respectat strict dieta foamei, care include consumul de suc, ceai dulce, apă alcalină, minerale şi biscuiţi. Podagra – este boala, tratamentul căreia nu poate fi efectuat fără excluderea din regimul alimentar al pacientului a produselor periculoase pentru această boală. Este necesar de respectat o dietă strictă în tratamentul bolii – limitarea bruscă a produselor bogate în purine, reducerea aportului de calorii, excluderea alcoolului. Tratamentul podagrei este efectuat atît prin metode de medicină tradiţională clasică, cît şi prin remedii populare, care, în unele cazuri de podagră sunt mult mai eficiente. Pe fonul metodelor tradiţionale şi netradiţionale de tratament se evidenţiază prin eficacitatea sa medicina orientală.
În cazul podagrei tratamentul prin metode de medicina tradiţională clasică include o varietate de medicamente. Însă, dacă urmaţi un tratament prin metode tradiţionale, ar trebui să fie verificate minuţios dozele, în caz contrar pot apărea complicaţii neplăcute (în practică chiar un control strict de doze nu protejează împotriva complicaţiilor). Vorbind la general, metodele medicinii clasice sunt ineficiente în tratarea acestei boli grave.
Aplicarea metodelor de medicină orientală oferă un rezultat stabil şi pozitiv, şi aduce omul la o stare confortabilă. Metodele medicinii orientale, utilizate pentru tratarea podagrei în clinica noastră, dau posibilitatea de a normaliza metabolismul dereglat al organismului, se îmbunătăţeşte echilibrul hormonal, creşte metabolismul tisular şi permeabilitatea vasculară, se îmbunătăţeşte circulaţia sîngelui, se activează procesul de recuperare la nivel celular. Utilizarea unor metode de acupresură, acupunctură şi alte metode externe de acţiune în combinaţie cu preparate pe bază de plante permite obţinerea rezultatelor constant pozitive în tratarea pacienţilor care suferă de podagră.