Simptomele şi tratamentul osteocondrozei lombare a segmentului coloanei vertebrale.

O steocondroza lombară - este cea mai frecventă boală. Atît femeile, cît şi bărbaţii în egală măsură suferă de această boală. Bolile regiunii lombare sunt familiare pentru toată lumea. Fiecare dintre noi cel puţin o dată a avut dureri în spate (cum se spune adesea "blocarea nervului în regiunea lombară") - dureri în regiunea sacrală, dureri a extremităţilor inferioare.

Apariţia sindromului de durere în cazul osteocondrozei segmentului lombar a coloanei vertebrale este cauzată de comprimarea structurilor radiculare (radiculopatie), compresiunea măduvei spinării (mielopatie compresivă), lezarea măduvei spinării ca urmare a dereglării alimentării cu sînge din cauza compresiunii, îngustarea (stenoza) arterelor şi venelor (mieloishemia compresivă-vasculară). Reţineţi că, în primele două cazuri (radiculopatie şi mielopatie compresivă) expresia populară " blocarea nervului în regiunea lombară " practic în întregime este adevărată.

Simptomele osteocondrozei lombare.

Compresiunea rădăcinilor herniei discului în spaţiul epidural.

Spaţiul epidural - este spaţiul în care sunt localizate rădăcinile cefalo-rahidiene. Simptomele osteocondrozei a segmentului lombar, în acelaşi timp corespund cu segmentul afectat.

În cazul afecţiunii rădăcinilor L1, L2:

dureri puternice radiculare, dereglarea sensibilităţii în zona "pantalonilor călăreţului" (treimea superioară a suprafeţei coapselor interioare, regiunea inghinală). Dacă hernia este situată la mijloc, apoi durerea apare în acelaşi timp în ambele picioare.

În cazul afectării rădăcinii L5:

desensibilizare, durere lancinantă în regiunea lombară pînă la degetul mare, descreşte puterea extensorului degetului mare.

În cazul afectării rădăcinii S1:

durere lancinantă, urmată de scăderea sensibilităţii în regiunea suprafeţei exterioare a coapsei, femurului, piciorului pînă la degetul mic şi al patrulea deget. Simptomul este însoţit de precipitarea reflexelor plantare şi Ahile.

Tratamentul osteocondrozei segmentului lombar a coloanei vertebrale.

Tratamentul osteocondrozei segmentului lombar este descris în secţiunea generală "Osteocondroza şi tratament". Este important de menţionat faptul că această boală nu trebuie de neglijat. Aşa cum se întîmplă de obicei, "Durere de spate, tratament? Ce nonsens! se poate de amînat, nimic straşnic, va dura şi va trece!". De fapt, durerile de spate necesită tratament imediat, în cele mai multe cazuri. Ar trebui să înţelegem că decurgerea cronică a osteocondrozei regiunii lombare este însoţită de regulă de complicaţii extrem de periculoase.

Ceia ce este uşor de remediat în stadiile iniţiale, este mult mai greu de realizat atunci cînd boala a prins rădăcini adînci (adesea puteţi doar să menţineţi organism, nu permiteţi bolii să progreseze, dar cale de întoarcere la sănătatea normală nu mai este posibilă). În clinica noastră am acumulat o bogată experienţă în tratamentul osteocondrozei segmentului lombar a coloanei vertebrale, iar dacă cazul Dumneavoastră nu este prea mult neglijat, există motive pentru recuperare. Dacă aţi "ratat" boala, noi vă putem ajuta la stabilizarea şi stoparea procesului patologic, eventual prin eliminarea simptomelor negative.