I n cadrul stounterapiei se utilizează pietre speciale, încălzite într-un anumit fel, pentru a satura corpul uman cu căldură. Încălzirea cu pietre (stounterapia) activează rezervele interne ale organismului, normalizează metabolismul şi vitalitatea, îmbunătăţeşte imunitatea persoanei. Stounterapia are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, tensiunii arteriale, ameliorează spasmele musculare, restabileşte somnul normal.

Principiul stounterapiei constă în faptul că medicul aplică pietrele încălzite pe punctele energetice anumite ale corpului, astfel acordînd un impuls pentru activitatea energiei interne a omului. Metoda stounterapiei, ca şi multe altele din medicina orientală, este extrem de eficientă şi, mai important, fără dureri. Această metodă este adesea folosită nu doar ca un mijloc de tratare a anumitor boli, dar, de asemenea, în calitate de profilaxie.

Este eficientă combinaţia stounterapiei cu alte metode de reflexoterapie: acupunctură, presopunctură, acuterapia, masajul vacuum (terapia vacuum), încălzirea (moxoterapia, încălzire cu trabucuri din pelin), hirudoterapia. Cînd se foloseşte stounterapia în combinaţie cu alte metode de acţiune, în centrul nostru de medicină chineză se obţin mari rezultate în îndepărtarea diferitor sindromuri de durere şi tratamentul dereglărilor funcţionale.

Stounterapia este prescrisă pentru entorse, colită, constipaţii, dureri în timpul menstruaţiei, precum şi în cazul venelor varicoase, şi durerilor de cap. O atenţie deosebită trebuie acordată faptului că stounterapia este foarte confortabilă pentru fiecare pacient şi respectiv pacientul capătă  nu doar  restabilirea sănătăţii, dar de asemenea, o mare energie pozitivă şi relaxare completă.