Metode străvechi ale medicinii orientale, precum reflexoterapia își găsesc întrebuințare în medicina oficială, iar ginecologia nu face excepție. Reflexoterapia, nu exclude folosirea altor mijloace medicale, ci dimpotrivă, presupune îmbinarea lor, fapt care ridică eficiența tratamentului.

Menopauza timpurie la 35-40 ani, infertilitatea, polichistoza ovarelor, mioma uterului, endometrioza, polipi și altele, astăzi nu sunt o raritate la femei. Menstruație neregulată, ciclu cu eliminări abundente și dureros ori, dimpotrivă, cu puține eliminări, de obicei sunt simptome ale inflamării trompelor uterine, cistite, oligomenoree (patologie ce presupune ciclu menstrual de 40 de zile și mai mult) și chiar amenoreea (lipsa ciclului mai mult de 6 luni), fapt ce în viitor poate duce la infertilitate, patologia gravidității, hemoragii uterine, boli oncologice.

Tratamentul bolilor ginecologice cu antibiotice și hormoni, cel mai des nu aduce rezultatul scontat, provoacă o lovitură puternică asupra sănătății femeii, deoarece nu se ia în considerare starea generală a organismului, starea psihofiziologică și bolile cronice concomitente.

Metodele medicinii orientale și anume: presopunctură, acupunctură, mezoterapie, vacuumeterapie sunt foarte eficiente în tratamentul bolilor ginecologice, ajută la reglarea fonului hormonal și imunostimulare.

La diagnosticare se folosesc datele examenelor de laborator, dar prioritare rămîn metoda diagnosticii prin puls, anamneza și examinarea pacientei.

Pentru reglarea ciclului menstrual și normalizarea fonului hormonal se propun fitopreparate pregătite după receta individuală din ierburi și semințe din China.

Indicaţii pentru utilizarea acupuncturii în ginecologie reprezintă un grup mare de boli, inclusiv:

  • perturbarea ciclului menstrual,
  • algomenoreya (menstruatie dureroasa)
  • menopauză (bufeuri, insomnie, iritabilitate, hipertensiune arteriala, tulburari de greutate)
  • mastopatie,
  • fibrom uterin,
  • sindromul ovarelor polichistice,
  • infertilitate endocrină,
  • procese inflamatorii cronice.

Primeşte medicul de medicină tradiţională, ginecolog, fitoterapeut – Hrebtatii Liudmila.

Şi nu uitaţi, vizita regulată la ginecolog înseamnă sănătate, frumuseţe şi longevitate!