Epilepsia - este o boală psihică mintală, una dintre cele mai răspîndite boli ale creierului. Principalul simptom al epilepsiei - convulsii recurente pe fonul unor tulburări de conştiinţă. Boala este cunoscută de foarte mult timp, numele i-a fost dat de Avicenna. De epilepsie suferă potrivit unor surse variate, de la 0.5 pînă la 1% din populaţia globului.

Insomnia - reprezintă o tulburare de somn care se caracterizează prin incapacitatea de a dormi pentru o perioadă considerabilă în timpul de noapte. Persoanele care suferă de insomnie, de obicei nu pot închide ochii mai mult de cîteva minute, deseori se întorc şi pur şi simplu nu-şi pot găsi poziţia corespunzătoare în care vor putea să adoarmă.

Migrena - este o boală neurologică, cel mai comun şi caracteristic simptom al căreia sunt atacurile episodice sau regulate puternice de dureri de cap într-o singură (mai rar în două) jumătăţi de cap. În acelaşi timp, nu există leziuni grave ale capului, ictus, tumori cerebrale, dar intensitatea şi caracterul pulsator al durerii se asociază mai degrabă cu durerea de cap vasculară, decît cu durerea de cap de la tensiune.