A uriculoterapia - este o metodă de reflexoterapie: introducerea acelor în punctele biologic active (punctele acupuncturii) a urechii. Aceasta este una dintre metodele de reflexologie modernă utilizate din cele mai vechi timpuri.

Baza metodei de auriculoterapie este faptul că, pe pielea urechii sunt mai mult de 200 de puncte biologic active, fiecare dintre ele răspund pentru funcţia unui anumit organ sau sistem de organe ale corpului uman. În cadrul tratamentului prin metoda auriculoterapiei în Centrul nostru de medicină orientală se folosesc ace: ace de diverse dimensiuni ("buton" se aplică de la 1 zi la 3 săptămîni), ace corporale (timpul procedurii 25-40  minute) Tsubo ("bile").

Tratamentul unei game largi de boli începe cu utilizarea punctelor auriculare, şi apoi, ajungînd treptat la ameliorare, se trece la acţiunea pe punctele corporale (punctele corpului). Deosebit de eficace este combinaţia de auriculoterapie cu acupresura, acupunctura corporală şi încălzirea (moxoterapia, încălzirea cu trabucuri de pelin). Prin intermediul auriculoterapiei în centrul nostru de medicină orientală se ating rezultate mari în înlăturarea diferitor sindromuri de durere şi tratamentul dereglărilor funcţionale.

Auriculoterapie este eficace în tratarea pacienţilor cu probleme de greutate. Aplicarea acelor pe punctele ce răspund de simţul foamei şi setei, ajută la reducerea poftei de mîncare şi la normalizarea masei corpului.

Auriculoterapia - aplicarea acelor auriculare este utilizată în centrul nostru ca o procedură separată, astfel încît ea poate intra în sistemul de proceduri de tratament complex.